Fravær er en helt naturlig del av ethvert ansettelsesforhold. Bedriftens ansatte skal på ferie, blir syke eller er fraværende på grunn av barns sykdom, tannlegebesøk eller andre årsaker. I svenn kan alle brukere opprette fravær, noe som sikrer en god og effektiv håndtering av fravær uten stor administrativ belastning.

Dette er en Kom i gang-artikkel. Kanskje du er på utkikk etter?

Fravær kan registreres både på web og i app

Registrere fravær på Web

1. Gå til Fravær og trykk Opprett fravær.

2. Velg deretter årsak, som enten er fravær eller ferie.

3. Velger du fravær må det tilknyttes en fraværstype, som er en markering av hva slags fravær som blir gjort. F.eks.: sykdom, tannlegebesøk..
    (fraværstyper må opprettes i innstillinger)

4. Sett deretter fra- og til dato, evt. tidspunkt hvis du har vært borte mindre enn 1 dag.

5. Skriv gjerne en kommentar om hvorfor du tar fravær.

6. Trykk Lagre.

Har du rollen som Ansatt eller Moderator blir nå timen din lagret og sendt til Administrator i systemet som må godkjenne fraværet ditt.

Registrere fravær fra mobilappen

1. Gå til Fravær og trykk Opprett fravær.

2. Velg deretter årsak, som enten er fravær eller ferie.

3. Velger du fravær må det tilknyttes en fraværstype, som er en markering av hva slags fravær som blir gjort. Eks: sykdom, tannlegebesøk..
    (fraværstyper må opprettes i innstillinger)

4. Sett deretter fra- og til dato, evt. tidspunkt hvis du har vært borte mindre enn 1 dag.

5. Skriv gjerne en kommentar om hvorfor du tar fravær.

6. Trykk Lagre.

Har du rollen Ansatt eller Moderator blir nå timen din lagret og sendt til Admin i systemet som må godkjenne fraværet ditt.

Mitt fravær

Du kan se fraværet ditt ved å gå til Fravær, og deretter Mitt fravær. Her vil du se en kalender for hele året som viser ditt fravær. Grønn farge viser ferie, og orange viser fravær. Oppe i høyre hjørnet vises det detaljer om hvor mye ferie du har krav på, gjenværende ferie , og hvor mye du har igjen.

Godkjenne Fravær

Administrator må godkjenne fravær for alle Ansatte og Moderatorer. Det dukker opp et varsel hver gang noen gjør en forespørsel, og du kan enten godkjenne fraværet direkte fra varselet, eller gå til oversiktssiden på web i Fravær.

På oversiktssiden vises ansattes navn, årsak og periode det søkes om. Du kan velge å godkjenne fraværet, avslå eller endre det. Avslår eller godkjenner du, får den ansatte et varsel på mobilen.

Fraværsrapporter

Du kan ta ut fraværsrapport som er gruppert etter ansatte eller dato. Gå til planlegger, og velg liste, sorter på data ved bruk av filtrene og deretter trykk på last ned rapport.

Ansatt grupperer fraværet etter hver enkelt ansatt, mens dato viser fraværet i en liste, gruppert etter dato.

Trykk last ned og du får en Excel-fil med all informasjonen.