1. Hjelpesenter
  2. Kom i gang med Svenn

Kom i gang med Ansatte

Lær hvordan ansatte legges til og hvordan lisenser fungerer.

For å få mest ut av Svenn er det viktig å få de ansatte til å begynne å bruke systemet. Det ligger store besparelser på nedlastning av rapporter og bedre oversikt når data kommer inn i Svenn.

Legg til ny ansatte

Trykk på Ansatte i menyen. Her finner du oversikten over alle brukere som er tilknyttet din bedrift. Trykk deretter på knappen Ny ansatt.

NB: Hvis alle lisensene deres er i bruk, kan du kjøpe en ny lisens ved å trykke på kjøp lisenser, les mer her.

Fyll ut personalia og e-post og trykk lagre (Det er viktig at informasjonen er skrevet inn riktig).

Den ansatte er nå lagt til i Svenn, og vi har sendt en e-post med innloggingsinformasjon. Passordet du setter på brukeren blir sendt til e-posten du har skrevet inn, og hvis du ikke setter passord lager vi et automatisk og sender på e-post.

Ansatte kan nå laste ned Svenn-appen på sin mobil og føre timer, opprette sjekklister og laste opp bilder direkte på arbeidsplassen. Det er ikke behov for å ha tilgang til en pc for å bruke Svenn for ansatte, men de kan også logge inn på web hvis de ønsker det.

Kjøpe lisenser

Hvis du ikke har flere tilgjengelige lisenser, kan du kjøpe lisenser dirkete fra systemet.

Du kan se antall lisenser tilgjengelig på deres bruker, der det står 5 av 5 lisenser er aktive.

Det første tallet representerer hvor mange aktive brukere man har, mens det andre tallet representerer hvor mange tilgjengelige lisenser man har.

For å kjøpe en ny lisens trykker man på kjøp lisenser, og deretter skriver inn antallet lisenser man ønsker å kjøpe. Hvis du skal legge til to nye ansatte, skriver man dermed inn 2 og trykker på bekreft ordre.

Roller

Brukere kan ha tre ulike roller som endres i profilen.

Ansatt: kan registrere data og se sitt eget innhold

Moderator: Samme rettigheter som ansatt, men kan også opprette kunder og prosjekter.

Administrator: Kan se alt og redigere alt innhold, samt endre innstillinger på selskapsnivå.

Lisenser og inaktive brukere

Alle aktive brukere trenger en lisens i Svenn, og du betaler pr. lisens og ikke pr. bruker. Du bestemmer selv hvilke brukere som skal ha en lisens, og fordelen er at du ikke trenger å gjøre et nytt kjøp hvis en ansatt slutter i bedriften og en ny kommer inn. Da setter du bare den ansatte som skal slutte til inaktiv, som frigjør en lisens, og bruker denne lisensen til den nye som skal begynne.

Inaktive ansatte vil bli fjernet fra listen over aktive ansatte og fjernet fra nedtrekksmenyer i systemet. Data vil fortsatt være tilstede og ikke bli slettet sånn at historikken i systemet blir intakt.