Samle all kundeinformasjon på ett sted. Kunder brukes ofte som et valg mot opprettelse av timer og annen informasjon, og kan også tilknyttes prosjekter for bedre oversikt.

Sammenhengen mellom Kunde og Prosjekt

Et eksempel på oppsett er slik:

Ola Nordmann skal ha en ny garasje og dere skal gjennomføre arbeidet.

Kunden blir Ola Nordmann og prosjektet blir "Ny Garasje - Hasleveien 55".

Prosjektet er bærer av informasjon som blir gjennomført, og dere tilknytter Ola Nordmann som kunde til prosjektet. Alle kunder kan tilknyttes mange ulike prosjekter, og man kan hente ut rapporter på kunden i ettertid.

Opprett en kunde

Trykk på “Kunder“ i menyen. Her vil alle kunder som du legger inn vises nedover i en liste

  1. Trykk på knappen “Opprett kunde” og fyll ut kundekortet med informasjon om kunden.

Tilganger

Brukere med rollen administrator og moderator kan opprette kunder, både fra mobil og web. Brukere med rollen ansatt kan hverken se kundelisten, eller opprette/endre kunder. Ansatte ser kun kunder som er tilknyttet prosjekter de har tilgang til.

Inaktive kunder

En kunde som er inaktiv vil ikke vises i kundelisten lenger. Som oftest setter man en kunde til inaktiv når man ikke lenger har et aktivt kundeforhold , ønsker å rydde opp i kundelisten, men ikke ønsker å slette kundeinformasjonen.

For å sette en kunde til inaktiv velger man kunden, og deretter setter statusen til inaktiv. Du kan når som helst sette kunden tilbake til aktiv.

Inaktive kunder legger seg i en egen fane som heter inaktiv

Hva skjer hvis jeg sletter en kunde?

Kunden blir slettet fra kundelisten, men dataen blir stående på føringer som allerede er opprettet i systemet. Eks: Sletter du kunde "Kari Nordmann", og du har 40 timeføringer som har "Kari Nordmann" tilknyttet seg, sletter vi ikke kunden fra disse føringene. Dette er for å ikke endre på historisk data.

Fant du svaret?