1. Hjelpesenter
  2. Kom i gang med Svenn

Kom i gang med Ressursplanlegger

Lær det mest grunnleggende om hva Ressursplanleggeren er og hvordan det fungerer i Svenn.

Abonnement: Alle

Rolle: Administrator og Moderator

Er du ansatt i et selskap som benytter seg av ressursplanleggeren i Svenn?

Trykk her for å lese hvordan ressursplanleggeren fungerer for Ansatte.

Hva er Ressursplanleggeren?

Ressursplanleggeren i Svenn vil hjelpe deg med å planlegge løpende og kommende prosjekter, og lar de ansatte enkelt se hvor de skal jobbe og hva de skal gjøre.

Slik fungerer det i praksis:

1. Opprett og planlegg prosjektlengde og hvem som skal jobbe på prosjektet.

2. Opprett arbeidsvakter for ansatte.

3. Publiser arbeidsvaktene for ansatte sånn at de kan se når og hvor de skal jobbe.

Du finner to faner i ressursplanleggeren Prosjektplanlegger og Arbeidsplanlegger.

Prosjektplanleggeren er en visuell oversikt over alle prosjekter i en kalendervisning, der man kan planlegge kommende prosjekter.

Arbeidsplanleggeren er en samlet oversikt over alle de ansatte, og hvor og når de skal jobbe på de ulike prosjektene. Her får du som administrator mulighet til å planlegge arbeidet til de ansatte, og enkelt gjøre endringer hvis nødvendig.

Planlegg Prosjekter

Se videogjennomgang her:

Prosjektplanleggeren er en visuell oversikt over alle prosjekter i en kalendervisning.

Alle prosjekter som er opprettet i Svenn med en start og sluttdato vises i denne kalenderen.

Prosjekter uten sluttdato vil ikke vises i kalenderen og havner i listen "ikke planlagte"

Prosjektene i denne listen kan dras over til kalendern for rask planlegging. Her kan du trykke på prosjektet du ønsker å planlegge, dra det over til kalenderen og velg start og sluttdato.

Planlegg Arbeid

Arbeidsplanleggeren er en samlet oversikt over alle ansatte og dems arbeidsplan.

Trykk på Arbeidsplanlegger. Her vil du du få en oversikt over alle ansatte i en kalendervisning, du kan velge mellom å se 1 uke, 2 uker eller 4 uker om gangen. I denne oversikten planlegges arbeidsvakter for ansatte, slik at du kan få en god oversikt over når de ansatte jobber, og hvem som har ledig kapasitet.

Neste steg er å planlegge noen arbeidsvakter.

Trykk på Planlegg arbeid øverst i høyre hjørne.

Et nytt vindu åpner seg med informasjon om arbeidsvakten. Velg et prosjekt du ønsker at arbeidsvakten skal knyttes til, deretter velger du hvilke ansatte du ønsker å lage en arbeidsvakt for.

Neste steg er å sette dato og tidspunkt for oppmøte av arbeidsvakten.
Hvis ansatte skal jobbe hver dag fra 08:00 - 16:00 med 30 min lunsj, så blir oppsettet slik:

Vi lager en arbeidsvakt hver dag fra 08-16 i satt datoperiode.

Trykk lagre, og det planlagte arbeidet vil være synlig i arbeidsplanleggeren
NB: Arbeidsvakten er ikke publisert til de ansatte og de vil ikke se den

Arbeidsvaktene er nå synlige i arbeidsplanleggeren for deg, men ikke synlige for ansatte da de ikke er publisert.

Du kan gjøre justeringer på arbeidspIanen, og det er mulig å flytte arbeidsvaktene du har opprettet til en annen dag eller en annen ansatt, eller redigere eller slette arbeidsvakten.

Publiser Arbeid

Når du er ferdig med å planlegge arbeidsvaktene er det på tide å publisere dem.

Trykk på "Publiser arbeid" oppe i høyre hjørnet.

De ansatte vil få et varsel i Svenn-appen og på e-post om at de har fått tildelt en arbeidsvakt.

Ønsker du vite mer om ressursplanleggeren? Ta kontakt med oss.