Har du ansatte som får godtgjørelse for kjørte km, m. passasjer(er), m. tilhenger, etc.?

Dette kan du enkelt sette opp beregning for ved bruk av tillegg i Svenn, og gjøres i to steg:

1. Finne lønnsarter i lønnsystemet og opprette dem i Svenn

2. Opprette tillegg i Svenn og koble den til lønnsarten

1. Finn riktig lønnsart i lønnsystemet

For at tillegg skal fungere i Svenn må du koble dem til en lønnsart. Dette er fordi det er laget for å enkelt kunne sendes rett til ditt lønnsystem.

Tips: Hvis du ikke er kjent med lønnsarter, kan du lese mer om det og hvordan det fungerer i Svenn her: https://help.svenn.com/nb/articles/2085120-lonn-og-lonnsarter

Det første steget er derfor å finne eller opprette lønnsarter for de forskjellige typene kjøregodtgjørelse dere har.

Eksempler er:

Lønnsart nr.

Lønnsart navn

300

Kjøregodtgjørelse (km)

301

Passasjertillegg

302

Tilhengertillegg

Det er viktig at disse lønnsartene er opprettet i ditt lønnsystem med fast sats, og variabelt antall. Dette fordi vi kun vil sende antallet av denne typen tillegg, og ikke sats.

Lønnsartene må du legge inn i Svenn, og dette gjør du ved å gå til "Innstillinger" og så velge undermenyen "Lønn":

I denne listen legger du til lønnsartene fra tabellen over:

Nå som disse er lagt til i systemet, er du klar for å opprette tillegg.

2. Opprett tillegg i Svenn

I menyen til venstre, klikk "Innstillinger" og velg så "tillegg" i undermenyen:

Her kan du legge til tilleggene du ønsker at du og dine ansatte skal ha muligheten til å registrere i Svenn:

Legg til navn på tillegget, og under lønnsart velger du lønnsarten du opprettet i forrige steg.

Til slutt velger du typen enhet under "type":

Tips: Hvis tillegget er per time, som eksempelvis lærlingtillegg, så velger du typen "Tid". Når du ønsker å skrive inn et antall på tillegget, så velger du typen enhet (som vi gjør over).

Når du har opprettet alle tilleggene og koblet dem sammen med sin lønnsart, er oppsettet klart og du kan registrere godtgjørelse i timeregistreringen.

Registrering av godtgjørelse med tillegg

Tilleggene vil nå automatisk være tilgjengelig i timeregistreringen og du kan legge de til ved å bla ned til "Tillegg" og så velge tillegget du ønsker at skal være med på timen:

I videoen over har vi brukt antall km som verdi.

I rapportene dine vil du få ut det totale antallet av hvert enkelt tillegg, så denne måten:

BONUS: Slå sammen passasjertillegg og kjøregodtgjørelse

En måte å unngå å måtte legge til for mange forskjellige tillegg i hver enkel timeføring, så kan du slå sammen satsen for kjøregodtgjørelse og passasjertillegg i en og samme lønnsart.

Dette er vanlig å sette opp hvis dine ansatte ofte kjører samme rute med en fast passasjer.

Her kan du se et eksempel på hvordan det vil se ut i lønnsartene:

Lønnsart nr.

Lønnsart navn

Sats

300

Kjøregodtgjørelse (km)

4,03 kr

301

Passasjertillegg

1 kr

302

Tilhengertillegg

1 kr

350

Kjøring m. passasjer (km)

5,03 kr

351

Kjøring m. 2 passasjerer (km)

6,03 kr

352

Kjøring m. tilhenger

5,03 kr

Da kan du i Svenn opprette kun de to nederste lønnsartene, samt tilleggene og dermed slippe å opprette mange flere tillegg.

Har du spørsmål til denne artikkelen eller hvordan du kan bruke tillegg i Svenn, send oss en melding i chatten eller på support@svenn.com